Екип

Настоятелство

Елена Костова

Елена Костова е основател на фондация “Бъдеще за България”. При създаването на организацията тя вгражда своята човечност, епматия, дълбока вяра в доброто и правото на всеки да води достоен живот във всеки проект, инициатива и работен екип. Съпруга на министър председателя Иван Костов (1997 – 2001), тя развива дейността на Фондацията в помощ на най-силно засегнатите социални групи – децата, възрастните хора и хората с увреждания. След преодоляване на хуманитарната криза в България, г-жа Костова насочва дейността на Фондацията към проекти за възстановяване на културни и духовни паметници, възраждане на българската книга и ускоряване процесите на европейската интеграция в страната.

Краси Краус

Красимира Краус е посветила личния си и професионален път на образованието и развитието на децата и младежите на България. Като дългогодишен учител и служител в Министерство на образованието, г-жа Краус отлично познава училищната среда, нуждата да обичаш и да си искрен с децата, да им предадеш желанието да учат и успяват. Приемането на професията като призвание я мотивира да отделя голяма част от личното си време и енергия в полза на талантливите деца и децата в нужда, които Фондацията подпомага. Най-голяма радост и удовлетворение й носи възможността – да подадеш на някого ръка и да промениш живота му към добро.

Мая Христова

Мая Христова е финансист по образование. От началото на деведесетте години развива бизнес в текстилната промишленост, който функционира успешно и днес. Като учредител на фондацията взима активно участие във всички инициативи, организирани от “Бъдеще за България”.

Веселина Хаджиева

Завършила е строително инженерство и има специализция по управление, администрация и евроинтеграция. Била е представител в България на израелски и френски фирми. Работила е в голямо производствено предприятие, в което е осъществявала контактите с чужбина и съответните посолства в България. Във Фондацията сътрудничи от самото й основаване, като участва в работата с домове за юноши и възрастни хора. Понастоящем подпомага дейността на Дома за хора с увреждания във Велинград.

Карамфилка Бакалова

Карамфилка Бакалова е възпитаник на Лайпцигския университет. От началото на деведесетте години развива собствен бизнес в областта на вноса на техническо оборудване. Дейността на бизнеса й я среща с изявени и утвърдени компании в отрасъла, което й създава ползотворна мрежа от международни контакти. Участвала е активно в международните инициативи на Фондацията

Мира Лазарова

Мира Лазарова е журналист със сериозен опит в българските медии. Била е главен редактор на “Капитал Light”, водещ на сутрешния блок на “Хоризонт”, директор на новините на БНТ, лайфстайл директор на издателска къща QM, която стои зад списанията Amica, Bravacasa и L’Europeo. В момента е главен редактор на единственото списание за луксозни недвижими имоти у нас – Unique Estates Life Magazine.

Слава Стойчева

Слава Стойчева живее повече от двадесет и пет години в Австрия. Там завършва обучение за поведенчески психотерапевт към “Австрийското общество за поведенческа терапия”. Паралелно завършва образование за консултант по семейни и житейски проблеми и за супервизия. Към момента работи като психотерапевт към сдружение за семейни проблеми и психотерапия “Лихтблик” във Винер Нойстад, Австрия, а също така и на свободна практика.

Управителен съвет

Донка Гърневска

Донка Гърневска е Председател на Фондация “Бъдеща за България” от 2010 г. до днес. Работи с Фондацията от нейното учредяване. Приемствеността в работата на Фондацията е изключително важна, за да се съхранят вградените ценностите и натрупания опит. Г-жа Гърневска работи с много любов и лично отношение, така че предоставяните услуги от Фондация “Бъдеще за България” на територията на гр. Пловдив да бъдат с високо качество, а Фондацията да бъде надежден партньор, както за своите потребители така и на институциите, с които работи.

Красимира Бенова

Красимира Бенова е специалист по семейни услуги на деца и семейства в риск. Има дългогодишен опит като социален работник в различни проекти, свързани със социалната интеграция на младежи и девойки, напускащи институции. От 2007 г. до днес е директор на Дневен център за деца и младежи с увреждания “св. Анна” в гр. Пловдив. С любов и отдаденост тя ръководи центъра където се обучават повече от 20 деца, като социалната интеграция и адаптация на всяко дете е водещ принцип в нейната работа.

Мина Костова

Мина Костова е инженер по образование, предприемач по призвание и артист по душа. Специалист в организация и управление на бизнес процеси, който вярва, че помощта и грижата за другия идва с образование и възможност за развитие, а не с подаяние. Интересът й към алтернативни методи на обучение я убеждава, че у всяко дете и всеки възрастен се крие безкраен потенциал, както и че всеки заслужава достойно и съответно на възможностите му съществуване.